donderdag 30 januari 2014

Dag 7

Dag 7
We zijn al vroeg op. Ons hotel is vlak bij het strand. Om 6.30 zijn we net te laat om de zonsopkomst te zien. Hier komt de zon op uit de zee! Doordat we aan de andere kant van de evenaar zitten, draait de zon ook in de andere richting.
Na het ontbijt gaan we met de filmuitrusting terug naar het strand om de scĂȘnes op het water op te nemen.


De Belgische burgemeester in de film speelt zijn rol voortreffelijk en heeft heel wat bekijks.


De mannen die met de rubbermotorboot komen, vinden het een gevaarlijke bedoening. De oceaan is wel uitzonderlijk kalm maar de branding is heel sterk en de deining op het bootje kan de cameraman en de acteur in een wip overboord kieperen. Dit is werk voor stuntmannen. Na wat over en weer gepraat gaat de opname toch door met zwemvesten. We zijn nog maar enkele meter op zee en er slaat al een golf over het  bootje, de bemanning en de camera. De gelegenheidsburgemeester komt  op de bodem van de boot terecht en we hebben geen handen genoeg om ons vast te klampen om niet uit de vallen want de camera moest ook gered worden.  Het is wel duidelijk dat deze opname niet voor herhaling vatbaar is.


Terwijl de chauffeur staat te wachten kunnen we snel droge kleren aantrekken. Het is tijd om een volgende interview af te nemen. Roberto Festa kent heel wat van de geschiedenis van het ontstaan van Ostende in 1913. Hij is een spraakwaterval en weet van geen stoppen.
In de namiddag hebben we even rust en daarna zijn we met de plaatselijke bus weer weg om het volgende interview op te nemen. Jorge Rinaldi  is de kleinzoon van Bourel die 100 jaar geleden bij de groep was die in de zandvlakte het dorp Ostende begon te bouwen. 
Dan snel even de opnames controleren. Paniek!  De beelden met de reddingsboot zijn mislukt, door de schokken op het water zijn de opnames compleet onbruikbaar! Dat betekent dat we tijdens het avondeten allerlei aanpassingen bedenken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten