zondag 9 februari 2014

Dag 18
USHUAIA, de meest Zuidelijke stad ter wereld en toegangspoort naar Antartica! De stad is in volle expansie. De oorspronkelijke huisjes, bekleed met metalen golfplaten verdwijnen stilaan uit het stadsbeeld.
Toerisme komt maar op de derde plaats; er zijn heel wat regeringsgebouwen, er is een haven en industrie.

We starten de dag met een bezoek aan het "Parque Nacional Tierra del Fuego", 63 000 ha groot en op de grens met Chili dat ook zijn deel krijgt van Vuurland. Hier en daar wordt zelfs een meer of een berg in twee gedeeld. Vuurland is tot onze verwondering een groen en bosrijk gebied met veel waterplassen. Wel hebben de uit Canada ingevoerde bevers er lelijk huis gehouden : sommige bokspartijen zijn herschapen in een bomenkerkhof.
We kiezen natuurlijk niet voor het toeristisch treintje à la Plopsaland om bij "El Fin del mundo" te
geraken : eerst met een busje en daarna te voet komen we ook wel op deze bijzondere plek.
Het waait eens niet en met af en toe een zonnetje voelen we ons al in een Belgisch klimaat.

Na de middag trekken we met een catamaran het Beagle-kanaal op. We hebben geluk, het is mooi en rustig weer. De aalscholvers, witte zwaluwen en zeehonden genieten er kennelijk ook van.
Bij de Faro del Fin del Mundo (uit de roman van Jules Verne) keert plots het weer en wij eveneens want de wind steekt op en spoedig slaan de golven over de boot.
Straks gaan we opnieuw de culinaire toer op:  veel vis en schaaldieren, dat kan dus niet mis lopen.
Een andere specialiteit van hier is de merluza negra, een diepzeevis gevangen in de wateren van Antartica. Exotischer kan het niet!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten