woensdag 5 februari 2014

weer even tussendoor...


Er zijn nauwelijks spoorwegverbindingen in Argentinie, vandaar de grote busstations met de vele perrons.
Voor grote afstanden nemen wij binnenlandse vluchten. 
De afstand van  Buenos Aires naar Bariloche in PatagoniĆ« bedraagt 1570 km en we vliegen er ruim 2 u op. 
Van Bariloche vliegen we naar El Calafate, dit gaat over een afstand van 1377km. 
De daaropvolgende vlucht gaat helemaal naar het zuiden, naar Ushuaia, dat is weer een afstand van 900 km. En tenslotte vliegen we in rechte lijn over 3083 km terug naar Buenos Aires. 



Als je denkt dat je je met een mondje Spaans wel uit te slag kunt trekken, heb je al een voordeel. Want behalve in Braziliƫ spreekt heel Zuid-Amerika deze Wereldtaal. Waarom zouden Argentijnen dan een andere taal moeten leren?
Maar als je denkt dat je hen dan ook zult verstaan, ben je eraan voor de moeite. Het Argentijns is Spaans met een eigen accent en een Italiaanse draai. Probeer dat maar te volgen, alle 'y' en 'll' klanken worden 'sh' uitgesproken.
'Despacio, por favor' is een zin die we vlot gebruiken.

We voelen ons hier geen vreemden in dit land. De gewoonten zijn westers en de mensen zien er ook zo uit. De meesten hebben Italiaanse overgrootouders.. Bij het hotelpersoneel en bij de werkmannen op straat zie je mensen met Indiaanse roots. 

Wifi? Ja, overal verspreid, maar probeer het dan maar eens in een drukbezet hotel waar iedereen tegelijk na het ontbijt zijn mails wil bekijken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten