zaterdag 1 februari 2014

Even tussendoor...


Wat valt er op in Ostende?
Geen meeuwen op de vistrap!
Helemaal geen meeuwen!
Je ziet hier ook geen viswinkels en er wordt weinig vis gegeten.
Wat eten ze hier dan wel? Parilla, spreek uit: parisha. Vlees op de grill. Grote lappen  rundsvlees! Groenten zijn niet vanzelfsprekend. In een restaurant vraagt men of je frietjes wil of groente, het één of het ander. De meesten kiezen voor de frietjes.

De golven van de oceaan zijn woester dan de golven van de Noordzee. Je ziet dan ook niemand zwemmen in zee. Er zijn redders omdat er altijd wel enkele moedigen zijn die het wagen om pootje te baden. De golfslag in de branding is zo sterk dat je direct kopje-onder gaat. Wij behoren niet tot de moedigen die dit proberen. 

Veel straten zijn onverhard, dat wil zeggen dat de meeste straten in Ostende gewoon brede zandwegen zijn. We veronderstellen dat rioleringen en kabels gemakkelijker te plaatsen zijn.
Maar telefoonleidingen zijn bovengronds, dus zie je overal een wirwar van draden.

Om de vijfhonderd meter zie je een politieagent op een straathoek. De meeste agenten zijn mooie jonge meisjes van hooguit twintig jaar. Deze jongelui komen meestal uit het noorden en zijn blij dat ze werk hebben. Men heeft ons gewaarschuwd voor gauwdieven vandaar de aanwezigheid van de politie.

Gisteren was er een krachtige wind maar het was niet koud. Je kreeg eerder het gevoel alsof een grote haardroger aangezet werd. In de zomer kan het heel warm zijn, 30 graden is normaal.
Een plensbui is niet uitgesloten en als je weer de deur uitgaat, moet je om de grote plassen heen.

Het nachtleven is hier heel uitbundig in de vakantiegebieden. Na middernacht is het verkeer nog even druk als overdag. Er is ook heel veel volk op straat, jongeren maar ook mensen met kleine kinderen. Alle winkels zijn open en zijn sterk verlicht. En er is heel veel lawaai op straat, optredens in bars of op de terrassen ervoor, toeterende wagens, muziek uit de winkels en restaurants...
De meeste restaurants gaan trouwens pas open om 20 u30.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten