maandag 10 februari 2014

Dag 19
We zijn al vroeg uit de veren voor een avontuurlijke excursie. Het is in Ushuaia vroeg en lang klaar in de zomer. In de winter is het echter maar 4 uur klaar. Vandaag is er weinig wind en een open hemel.
Dit komt goed uit want straks is het met een Zodiac en met de ervaring in Oostende kan dit een schokkende en natte belevenis worden. Eerst moeten we nog anderhalf uit met een omgebouwde vrachtwagen het eiland Isla Martillo zo dicht mogelijk naderen. Het is een zandweg met veel putten en het reiscomfort is dus ver te zoeken.We zitten alweer op de grens met Chili; er zijn dan ook veel Chilenen te zien. De plaats waar we "inschepen" in onze Zodiac heet Estancia Harberton, gelegen op een goede 80 Km ten Oosten van Ushuaia in het Beagle-meer.
Ondanks het gunstig weer is ook de boottocht aan de ruige kant; we schuiven zoveel mogelijk op naar de achterkant van het bootje om niet telkens op en neer gezwiept te worden. Helemaal langs achter is ook niet pluis want dan krijg je af en toe een flinke hap water over je heen.
De doorstane hobbelige rit wordt meer dan beloond! Een reuzenkolonie pinguïns staat ons op te wachten wanneer we ons voorzichtig uit het bootje laten glijden. Zeker met meer dan 10 000 zijn ze.
Klapwiekend waggelen ze het kleine eilandje door. Ze storen zich niet aan de felle wind die over hun koninkrijkje raast.
Vooral op de broedplaatsen laten ze zich gewillig fotograferen en filmen. Wegens de felle wind moeten we vanuit Mekkahouding filmen met de camera op de grond om geen trillende beelden te bekomen! Tot hilariteit van de anderen natuurlijk. Naast pinguïns zijn er nog watervogels maar ook ratten die de nesten kapot maken.
De gids krijgt ons bijna niet terug op de boot, zo ijverig zijn we aan het kijken en het filmen.

Daarna bezoeken we een interessant museum van de fauna op deze plaats. Skeletten van walvissen, dolfijnen, pinguïns, bevers, etc. sieren de wanden. We krijgen deskundige uitleg van een mooie afstammelinge van de eerste bewoners (indianen) in perfect Engels.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten